Student under pandemien

For to år siden ble hele verden rammet av et virus ingen visste hva var. I dag er verden fortsatt rammet av denne pandemien, og dette har vært med på å endre alt fra det sosiale til det økonomiske. Norge tok dette på alvor i Mars 2019. Vi gikk fra å være med våre kjære og venner til å ikke kunne se noen under stengingen av landet. Dette kom brått for alle og vår hverdag og livsstil tok en drastisk endring.

Som student visste jeg ikke helt hva dette skulle bety for meg. Når jeg først startet på Høyskolen Kristiania så var dette nytt og det var mye snakk om hvordan pandemien skulle bli håndtert, og hvilke undervisningsformer man skulle ta i bruk. Vi ble introdusert til Zoom for første gang og måtte fort ha hjemmeundervisning, dette ble fort en vane mange måtte vende seg til. Som en ny fersk student så var ikke dette noe jeg håpet på og det var svært demotiverende. Jeg så frem til aktivt lære og det sosiale studielivet bringer. Det er mange negative sider med å lære digitalt og sitte bak en skjerm hele tiden. Det ble fort kjedelig, jeg følte at pensum ble mye tyngre og det er vanskelig å holde konsentrasjonen gående med tanke på omgivelsene rundt deg når du sitter bak en skjerm.

Det meste av vår hverdag skjer nå digitalt, og sånn har det vært siden jeg ble student på Høyskolen Kristiania. Selvom dette var frustrerende for mange på starten, inkludert meg, så har jeg blitt rikere med tanke på erfaring. Hverdagen krevde mer disiplin med tanke på digital undervisning og jeg har hatt mulighet til å kombinere jobb med skole i større grad ved hjelp av opptakene som blir lagt ut. Gjennom tiden jeg har vært som «korona-student» så har jeg lagt merke til hvor viktig den digitale verden er.

1 og et halvt år senere sitter jeg fortsatt her, bak en pc skjerm og håper på at pandemien tar slutt. Selvom jeg er en optimist så tror jeg nok at dette vil vare i lengre tid for oss studenter. Mitt håp er å kunne oppleve studentlivet som det skal være og kunne lære aktivt.

About the author

rahimayari

View all posts

3 Comments

  • Hei

    Veldig fin blogg, og spennende å vite hvordan pandemien har påvirket dere på Høyskolen Kristiania. Fortsett sånn Rahim! Dette virker spennende

  • Hei, Rahim!

    Veldig fint blogginnlegg. Du skriver bra og innlegget er oversiktlig. Vi satser på at det ikke er lenge til vi kan være tilbake på skolen!

    Til neste blogginnlegg vil jeg anbefale å benytte bilder for å bryte opp teksten, samt skrive litt lenger.

    Jeg gleder meg til å følge deg videre!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *